Plockade iordning vårt pick och pack och åkte bort till Christer och Caroline för att hämta upp Linnéa och Isa. De skulle följa med ut till Godset och göra oss sällskap några dagar.

Framme i Norrtälje gjorde vi ett kort stopp på ÖoB och köpte glasögon till Lasse, fotboll att leka med samt guldsnören och kuvert till kommande presentinslagning. 

I kassan slog det slint i fruns huvudknopp. Fel kod stod det i displayen när jag skulle betala. Inte möjligt tänkte jag och gjorde nytt försök. Fel igen! Det löste sig med kassörskans hjälp tack och lov.

Tillbaka i bilen kom lösningen på problemet som en blixt från klarblå himmel - rätt kod men fel bankkort! Vilken tur att glömskan inte var total!

Som vanligt provianterade vi i Älmsta.

Framme på Godset vid 12.30. Oj, vad det hade regnat! Både regnmätaren och blomkrukorna, utan hål i botten, var överfyllda till bristningsgränsen. Fick börja med blomlivräddning via tömning av vattnet som hotade att dränka dem.

När vi fått lite lunch i magarna gick Lasse och tjejerna ner till båten för koll av ösbehovet där. (Den visade sig vara snustorr!)

Samtidigt tog jag cykeln till skogen. Förutom mygg var det även gott om blåbär. Däremot var det mycket blygsamt med svamp.

Fina stora blåbär 

Hela svampskörden...gula och vackra

Många träd stod och hängde på sina trädkompisar och det knirkade och knakade i stammarna. Då kändes det lite osäkert och jag vände om och cyklade hem igen.

 

Stigen var blockerad också 

På kvällen kunde vi sitta ute och äta middag. Himla tur att solen kom fram idag och lyste upp tillvaron.

Apropå lysa upp, nu står bilen i garaget och lyser så vackert när det ska åkas nånstans